Kubus en Rico in PoëzieRevue

PoëzieRevue`s
Voorafgaand aan de PoëzieRevue`s schrijven ruim 350 jongeren hun eigen gedicht onder leiding van docenten van School der Poëzie. De beste gedichten dragen de jonge ‘dichters’ zelf, aangemoedigd door hun klasgenoten, voor tijdens een spetterende literaire show. Naast het optreden van Kubus en Rico zijn er entr'actes van musici, urban dance en een dichter. De presentatie is in handen van rapper en beatboxer André Accord.

Kubus en Rico
Voordat de muzikanten de handen ineen sloegen waren ze beiden verantwoordelijk voor een handvol mijlpalen in de Nederhiphop. Sinds ze samen optreden ontvangen ze wederom lovende recensies. Volgens het magazine OOR stuwen de twee Zwollenaren elkaar tot grotere hoogte. “Met een ijzersterke techniek en een razendsnelle opeenvolging van taalvondsten in zijn sterke teksten bewijst Rico wederom tot de beste rappers van het land te horen.” Aldus het muziektijdschrift.

Jury & Prijzen
Een professionele jury beoordeelt de gedichten en bepaalt wie er in de prijzen vallen. De jury bestaat onder andere uit voormalig stadsdichter Mustafa Stitou, Dien Moolhuysen, docent aan het Calandlyceum en Paulus de Wilt, wethouder in stadsdeel Nieuw-West.

UITNODIGING
U bent van harte uitgenodigd om de PoëzieRevue`s bij te wonen.
Datum: maandag 14 november 2011
Aanvang: 11.00 en 14.00uur
Locatie: theater De Meervaart, Meer en Vaart 300 te Amsterdam.

De toegang is gratis, reserveren noodzakelijk: info@schoolderpoezie.nl of 020-3307817.