muiderslot

Kasteeljuweel: Poëzie bij het Muiderslot

Deze maand begint er weer een nieuwe editie van Kasteeljuweel! Van januari tot maart verzorgt School der Poëzie de poëzielessen op verschillende scholen uit het voortgezet onderwijs, waarin leerlingen een gedicht schrijven geïnspireerd op het Muiderslot. De workshops staan deze editie in het teken van het thema Vrijheid. 

Kasteeljuweel is een poëzieproject van het Muiderslot in samenwerking met het School der Poëzie, speciaal ontwikkeld voor de onderbouw van het voortgezet onderwijs voor het vak Nederlands. Leerlingen bezoeken met een museumdocent het kasteel om met elkaar in gesprek te gaan én inspiratie op te doen. Die inspiratie komt goed van pas tijdens de poëzieworkshop van een docent van School der Poëzie!

Per deelnemende school wordt een aantal winnende gedichten gekozen. De dichters mogen tijdens de finale in de indrukwekkende Ridderzaal (oudste podium van Nederland!) hun gedicht voordragen voor een jury en natuurlijk voor de meegebrachte fans. Een spannende en bijzondere avond in het Muiderslot!

Voor de volgende editie (thema Klimaat) in juni is aanmelden nog mogelijk via de website van het Muiderslot.