zz

Kasteeljuweel in het Muiderslot 2008

WINNAARS KASTEELJUWEEL 2008

Op 16 september 2008 vond op het Muiderslot in de Ridderzaal de jaarlijkse dichtwedstrijd voor middelbare scholieren uit de regio plaats. De prijswinnaars uit de eerste, schriftelijke ronde waarbij werd gekeken naar kwaliteit en originaliteit zijn:
Eerste prijs: Max Mulder van het Willem de Zwijger College uit Bussum met zijn gedicht De Verschillen.
Hij liet zich inspireren door Het Schrijvertje van Ellen Klijzing.

Tweede prijs: Aylin Buyurman en Isha ter Laare van College De Brink uit Laren met een gedicht dat eveneens geschreven werd bij Het Schrijvertje dat in de Slotgracht wordt geexposeerd.

Derde prijs: Ayla Schippers van het Vechtstede College uit Weesp die zich liet inspireren door het beeld Movement van Frea Lenger.

De jury beoordeelde vijftig gedichten (volgens de jury "stuk voor stuk kanjers", geselecteerd uit ca. 300 die tijdens de rondleiding op het kasteel werden gemaakt. In de jury zaten de dichters Mustafa Stitou, Machtelt van Thiel en Jos van Hest.

De prijsuitreiking voor de beste voordracht werd uitgereikt door de jury bestaande uit Ilonka Verdurmen School der Poezie, Wietske Jansen Schoonhoven curator van de Beeldententoonstelling ‘De kracht van water' en Ida Schuurman medewerker educatie van het Muiderslot beoorde
De winnaars van deze ronde waren:
Eerste prijs: Jacomijn van Belle van het Willem de Zwijger College uit Bussum, geïnspireerd door het beeld Movement van Frea Lenger.

Tweede prijs: Rowan van der Weegen van het Helen Parkhurst uit Almere, bij Het schrijvertje van Ellen Klijzing.

Derde prijs: Leonie Veenstra van het Vechtstede College uit Weesp, bij de Bron van Sjoerd Buisman uit de vaste beeldencollectie van het Muiderslot.

Alle winnaars kregen een geldbedrag en een exemplaar van het boekje
Kasteeljuweel 2008, dicht je rijk op het Muiderslot waarin hun gedicht is opgenomen. Ook voor de overige deelnemers was er een cadeaubon en een exemplaar van het boekje. Het boekje is te koop voor € 5,00 bij het Muiderslot. Ook alle beelden van de tentoonstelling ‘De kracht van water' die nog tot 30 september bij het Muiderslot te bewonderen zijn, staan in het boekje afgebeeld.

Foto's van de feestelijke bijeenkomst staan op www.muidenopdekaart.nl

Kijk voor de winnende gedichten op GEDICHTEN