hengelo
Poëzie van binnen naar buiten

Jongeren uit Hengelo brengen hun gedicht voor het voetlicht

Op 13 juni barsten in de Schouwburg Hengelo om 11.00 en 13.30 uur twee wervelende PoëzieRevues los met dans, muziek en gedichten van jongeren van het Stork College. Brugklassers van deze school volgden de afgelopen weken poëzielessen en schreven allen een gedicht onder leiding van docenten van School der Poëzie. In de PoëzieRevue brengen dichters in de dop hun werk op de planken.

PoëzieRevue
De PoëzieRevue is een wervelende literaire show waarin de jongeren met hun eigen gedicht de hoofdrol spelen. De gedichten worden afgewisseld met optredens van illusionist Celsius, dichter Gershwin Bonevacia en breakdance groep Turn it Loose. De voordrachten van de jongeren worden muzikaal begeleid door gitarist Vlado Spisiak en Frank Wardenier. De presentatie is in handen van rapper en beatboxer André Accord.
 
Jury en prijzen
Een jury bestaande uit onder Gershwin Bonevacia, stadsdichter van Amsterdam, Isis Zengerink van het Dichters Collectief Hengelo, Mariët Mensink, Docent Stork College, Janine Mooij, Bibliotheek Hengelo, bepaalt wie er in de prijzen vallen,.

Bovenstaande activiteit maakt onderdeel uit van Poëzie van binnen naar buiten: een twee jaar durend programma voor vmbo-scholen ter ontwikkeling van een leerlijn poëzie. Dit project wordt (mede) mogelijk gemaakt met financiële steun van Fonds 21 en het Prins Bernhard Cultuurfonds.
 
foto: Rickerlolo

 

fonds 21
pbcf