staakt
Herdenking staking in poëzie, dans en muziek

Jongeren dichten over de Februaristaking

In samenwerking met het Comité Herdenking Februaristaking 1941 en de Rode Loper op School organiseert School der Poëzie op 13 februari in het OBA Theater een bijzondere PoëzieRevue om de staking te gedenken. Aanvang: 10:30 uur. 

Geïnspireerd door beelden, foto’s, getuigenissen en teksten verwoorden kinderen van de Piet Hein School en jongeren van het Wellant College Sloten en Montessori Lyceum Oostpoort gedachten en gevoelens die de Februaristaking bij ze oproept. Dat doen ze aan de hand van gedichten en verhalen uit die tijd. Vervolgens gieten ze het in een kort gedicht. Tijdens de PoeziëRevue brengt een aantal van deze ‘dichters in de dop’ hun werk op de planken.  

De voordrachten van de leerlingen worden afgewisseld met optredens van speciale gasten.  Zo is er een performance van stadsdichter Gershwin Bonevacia (die in 2017 nog werk ten gehore bracht bij de herdenking van de Februaristaking) en zingt Cheyenne Toney de sterren van de hemel. De PoëzieRevue wordt gepresenteerd door André Accord.

Publiek is van harte welkom; de toegang is gratis. Wel graag even reserveren via info@schoolderpoezie.nl. Het OBA Theater is te vinden op de 7e etage van de Centrale Bibliotheek (Oosterdokskade 143, Amsterdam).


Mijn handen trillen van spanning
De wereld is donker, donkerzwart 
Ik ben er vandaag niet
Oorlog is een duisternis
Vrede een heel mooie zee

Stephanos
 

rode loper op school