foto

Jonge dichters Arcus in de prijzen

De Lelystadse wethouder cultuur Peter Schot heeft vrijdagavond 8 november de prijzen uitgereikt aan de winnaars van het poëzieproject ‘Van binnen naar buiten’ van ISG Arcus en de School der Poëzie. Zes klassen VMBO-leerlingen lezen en schrijven poëzie in het kader van het programma 'Poëzie van binnen naar buiten' van School der Poëzie

Vorig leerjaar hebben de zes eerste klassen VMBO samen poëzie gelezen en geschreven in de klas.Vervolgens brachten zij, voor een vol Theater de Kubus, hun poëzie op de planken. 

In het vervolgtraject dit schooljaar zijn de (inmiddels) tweedeklassers op excursie geweest. Ze bezochten het Stadhuis, gemaal Wortman, A-Point, zorgboerderij FlevoZon, Agora Theater en MBO Lelystad. Over hun eigen excursie hebben alle leerlingen een gedicht geschreven. De zes beste gedichten per excursie zijn afgelopen vrijdagavond voorgedragen en er is door een deskundige jury een winnaar gekozen uit elke groep. Van harte gefeliciteerd Emine, Habib, Phanwadee, Iris, Shivano en Rayan. Zij krijgen een ingelijst certificaat met de namen en de handtekeningen van de wethouder en jurylid Mustafa Stitou.

 © Fotostudio Wier