winnaars revue MLO
PoëzieRevue met leerlingen van het Montessori Lyceum Oostpoort

"Je stem is een melodie in mijn hoofd"

Op dinsdag 7 juni stroomde de zaal van de OBA Amsterdam vol met de tweedeklassers van het Montessori Lyceum Oostpoort! Zij hebben poëzielessen gehad van de School der Poëzie-docenten en droegen hun zelfgeschreven gedichten voor tijdens de spectaculaire PoëzieRevue!

De gedichten werden beoordeeld door een driekoppige jury, bestaande uit oud-Stadsdichter van Amsterdam Gershwin Bonevacia, acteur en dichter Glenn Coenen, en dichter en beeldend kunstenaar Marlies Rijneveld. Gershwin Bonevacia trad op met zijn eigen gedichten uit de bundel "Toen ik klein was, was ik niet bang".

Tussen de optredens van de leerlingen door stalen de dansers van Turn it Loose de show! De breakdancers spinden en tolden over het podium en kregen de leerlingen aan het dansen voor hun stoelen. Illusionist Celsius kreeg de zaal daarentegen helemaal stil met zijn betoverende act. Gitarist Vlado Spisiak en slagwerker Frank Wardenier gaven de gedichten klank. De presentatie was in handen van André Accord.

Dan.. de prijsuitreiking! De eerste, eerste prijs gingen naar het gedicht van Khairat, over haar vergeten herinneringen. De jury was onder de indruk van de laatste zin: "Ik denk en vergeet, alsof iemand mijn hersenen eet". Het hele gedicht lees je hier. De tweede eerste prijs ging naar Junior, met het gedicht "Fantastisch". Een optimistisch gedicht, maar ook ontroerend gedicht.

De tweede prijzen gingen naar Adam en Roshnie. Adam schreef het gedicht "Stilstand". Een motiverend gedicht met knappe, lange zinnen, die hij heel goed en rustig voordroeg. Roshnie schreef het ontroerende gedicht "Veertig dagen", met de mooiste slotzin van de middag "Zelfs de zonnestralen huilen weleens."

Gurvansh nam de eervolle vermelding in ontvangst, met zijn gedicht "Spanning in de zee". Gefeliciteerd, allemaal!