Mustafa
PoëzieRevue met breakdance op het Mendel College

"Ik hoor de wind door de bladeren mee zingen"

Een bijzondere PoëzieRevue op 20 oktober 2023: de tweedeklassers van het Mendel College in Haarlem traden niet alleen op met hun zelfgeschreven gedichten, maar ook met hun beste moves!

Voorafgaand aan de PoëzieRevue kregen de leerlingen poëzielessen van de docenten van School der Poëzie, en breakdance lessen van de dansers van Turn it Loose. De leerlingen kwamen per klas het podium op om te laten zien wat ze in korte tijd hadden geleerd. Dit resulteerde in een spetterende show.

De PoëzieRevue werd gepresenteerd door Bahram Sadeghi, met optredens van zangeres Cheyenne Toney, dichter Mustafa Stitou en Turn it Loose. De muzikale begeleiding werd verzorgd door Vlado Spisiak en Frank Wardenier.

In de jury zaten Mustafa Stitou, danser Bryan Druiventak en docent Nederlands Carolien Wolff Schoemakers. Zij lazen en luisterden aandachtig naar alle gedichten maar keken ook scherp naar de dansoptredens. Welke klas werkte het beste samen, en welke danser sprong erbovenuit? 

Het beste gedicht was van Sasja, met de titel Herfst. Een persoonlijk, prachtig gedicht over het vallen van de bladeren en jeugdherinneringen.

De beste voordracht ging naar Luca, die niet alleen zijn eigen gedicht voorlas maar ook dat van verschillende klasgenoten. Zijn gedicht heet Bijna raak, een krachtig gedicht dat hij rustig en helder voordroeg.

De beste samenwerking ging naar de groep onder leiding van danser Clanton van Loon, en het talent dat erbovenuit sprong was Jayden!

Gefeliciteerd allemaal!

turn it loose