ted van lieshout
PoëzieRevue met Talentstad Zwolle in Theater Odeon

"Ik ben verdwaald en weet niet waar ik naar toe moet gaan"

Op 17 april 2023 kwamen de tweede klas leerlingen van TalentStad Zwolle samen in Theater Odeon om hun zelfgeschreven gedicht voor te dragen tijdens de PoëzieRevue!

De PoëzieRevue werd gepresenteerd door rapper André Accord. De breakdancers van Turn it Loose zweepten de jongeren op met hun trucs en Celsius betoverde ze met zijn mysterieuze act. Ted van Lieshout trad op met zijn gedichten. Vlado Spisiak en Frank Wardenier begeleidden de gedichten op drums en gitaar.

De gedichten werden beoordeeld door een vakkundige jury bestaande uit dichter Ted van Lieshout, adviseur taaleducatie Margriet Salomons en docent van TalentStad Zwolle Bjorn Scheggetman. Zij reikten drie prijzen uit:

De 1e prijs ging naar Sara met RENNEN VAN DE OORLOG. Een persoonlijk gedicht met een link tussen oorlog en haarzelf

De 2e prijs was voor Berend met zijn gedicht DE RUIMTE. Een mooi gedicht, met een rol voor kwetsbaarheid, angst en veiligheid. Mooi einde: - maar als ik de ruimte zie, waar het altijd donker is, voel ik me op een wonderlijke manier veilig-.

De 3e prijs ging naar Ruben voor zijn gedicht BRANDWEER. Ruben neemt het publiek met 'vak'termen mee naar de belevenissen en oefeningen van de brandweer. Met mooie taalvondsten als Knetterkastjes en Oogzicht.

Eervolle vermeldingen waren er voor

- Carolien met SCHELPEN met herinneringen aan het verzamelen van schelpen

- Lieke Met OPA. Een sfeervol gedicht vol beeldende taal.

Gefeliciteerd allemaal!

winnaars Talentstad