winnaars haarlem

Ik ben een maker, ik creëer fantasie

"Ik ben een maker.
Ik creëer fantasie.
Ik creëer fantasiemensen.
Ik creëer ze om blij te zijn.
Ik creëer ze als ik me rot voel.
Ik creëer ze als ik alleen ben. Ik creëer."

- Charlize

Charlize was met haar gedicht "Het gaat prima" één van de winnaars tijdens de PoëzieRevue op maandag 1 november, in de Philharmonie in Haarlem! De leerlingen uit elf brugklassen van het Coornhert Lyceum volgden op 14 en 15 oktober poëzielessen en schreven een gedicht onder leiding van docenten van School der Poëzie. Samen met andere brugklassers van het Coornhert Lyceum bracht zij maandag haar gedichten ten gehore. 

De gedeelde eerste prijs ging naar: Finn, met zijn gedicht over de vraag "Wat ben ik?"; Jiya won met haar gedicht over een nieuw begin, "Alles upside down"; Luna schreef het romantische gedicht "De rivier en daarboven de maan"; Violetta schreef over missen in het gedicht "Aanraking" en Dyonne won met een onheilspellend gedicht over bang zijn in het donker.

De winnaars werden gekozen door dichter Ellen Deckwitz, de rector van het Coornhert Lyceum Nelie Groen en medewerker van de Philharmonie Bart Klaver.

Tussen de voordrachten van de jonge dichters door spinden en tolden de dansers van breakdance groep Turn it Loose over het podium, droeg Ellen Deckwitz voor en verzorgde het trio van Brass Rave Unit een spetterend optreden. De presentatie was in handen van beatboxer en rapper André Accord