22 juni ochtend
PoëzieRevue met brugklassen van het Haarlem College

"Ik ben alleen, maar dat geeft nu niet"

Op woensdag 22 juni vulde het theater van het Haarlem College zich de hele dag met dichtende brugklassers! De 122 leerlingen kregen lessen van School der Poëziedocenten en droegen hun gedichten voor tijdens de PoëzieRevue.  Een deskundige jury beoordeelde de gedichten en maakte aan het eind van het programma de prijswinnaars bekend.

De groep was onder verdeeld in twee PoëzieRevues. Bij beide revues waren 4 winnaars:

Ochtend PoëzieRevue

Tiziano met het gedicht HOGE DONKERE GOLVEN. Goede voordracht .'De golven lachen me uit'.

Tonya met het gedicht ACHTERGELATEN. Met mooie woordvondsten: 'Stiltemuur in je binnenkant lawaai'.

Luna met ALLEEN. 'Ik zing naar de maan - omdat de zon zich verschuil.'

Bennet met DE MAAN. 'Schimmerend Licht' een nieuw woord! De jury was ook onder de indruk van de regels 'De maan schreeuwt naar de zee' en 'De zee was onverstaanbaar'.

Middag PoëzieRevue

Pieter met het gedicht LEKKER FIETSEN. Van boerenweggetjes tot en met ik fiets naar de hemel, naar mijn oma.

Kayro met het gedicht GEEN VRIENDEN. met de prachtige zin 'je hoort de tranen over mijn gezicht lopen'.

Liza met het gedicht OORLOG. Zij beschrijft op een indringende manier de pijn van de oorlog. 'De woede brengt mij een steek van pijn'.

Ayoub met het gedicht MIJN OMA. Een sfeervol beeldend gedicht over zijn oma in Nador, die een witte jelaba met blauwe strepen draagt.

De gedichten werden begeleid door muziek van Vlado Spisiak. Illusionist Celcius betoverde de leerlingen, de dansers van Turn it Loose tolden over het podium. Het Trio Strotski verzorgde een bijzondere muzikale act.

De jury van de PoëzieRevue bestond uit Irene Blauw, ’s ochtend vergezeld door Priscilla van Everdingen en ’s middags door Frank Stasser.

22 juni middag