foto

Hoofdrol voor jongeren van het Mundus College en het Hervormd Lyceum West in PoëzieRevues in Theater de Meervaart

Op maandag 9 december spelen Amsterdamse jongeren met hun eigen gedichten de hoofdrol in twee afwisselende PoëzieRevues. Om 11.00 en 14.00 uur barsten in Theater de Meervaart literaire theatershows los met dans, muziek en gedichten van jongeren van het Mundus College en het Hervormd Lyceum West.

Aan het einde van beide shows wijzen deskundige jury’s, met daarin onder meer Gershwin Bonevacia, de stadsdichter van Amsterdam, drie winnaars aan.
 
PoëzieRevues
Aan de PoëzieRevues werken diverse professionele artiesten mee. Zo zingt Cheyenne Toney zingt de sterren van de hemel met Guillano Herdigein op gitaar en is er een performance van Gershwin Bonevacia, de stadsdichter van Amsterdam. De breakdancers van Turn it Loose maken het spektakel compleet. Rapper en beatboxer André Accord presenteert de programma’s, met live muziek door gitarist Vlado Spisiak en slagwerker Frank Wardenier.
 
Jury’s
Voorafgaand aan de PoëzieRevues schreven ruim 300 jongeren een eigen gedicht. Een selectie van de gedichten is te horen tijdens de revues. Deskundige jury’s beoordelen de gedichten en bepalen wie er met de prijzen vandoor gaan. Naast Bonevacia nemen Iskra Vuksic, verbonden aan de Gerrit Rietveldacademie, Aafje Roest, die promoveert op culturele identiteitsvorming onder Nederlandse jongeren in online Nederlandse jeugdcultuur en 
Gloria Vrolijk, management/project-assistent op het Mundus College, plaats in (één van) de jury’s.