poezierevue

Hilversumse jongeren brengen hun gedicht op de planken

Op dinsdag 12 november barst om 14.00 uur in de Vorstin de PoëzieRevue los met dans, muziek en gedichten van jongeren de Alberdingk Thijm Mavo. Ruim 150 jongeren kregen in de afgelopen periode poëzielessen en schreven een gedicht onder leiding van docenten van School der Poëzie. 

In de PoëzieRevue brengen dichters in de dop hun werk op de planken. Aan het einde van de show wijst een deskundige jury, met daarin onder meer Gershwin Bonevacia, de stadsdichter van Amsterdam, drie winnaars aan. 

De jongeren dragen hun gedicht voor tijdens een gevarieerde literaire show. Zo leest Gershwin Bonevacia voor uit eigen werk, zorgt illusionist Celsius voor magie en mystiek en spinnen en tollen de breakdansers van Turn it Loose over het podium. De voordrachten van de jongeren worden muzikaal begeleid door gitarist Vlado Spisiak en slagwerker Frank Wardenier. De presentatie is in handen van rapper en beatboxer André Accord.

Een deskundige jury beoordeelt alle gedichten en bepaalt wie er met de prijsbekers vandoor gaan. Naast Gershwin Bonevacia nemen Els Brons, directeur van de bibliotheek in Hilversum en Rozemarijn Stegeman, werkzaam bij uitgeverij Van Oorschot en student Boekwetenschappen, plaats in de jury.