Voordracht Grace Ly
Poëzievoordrachten tijdens de PoëzieRevue op Read my World

Het land van wonder en cultuur

De eerste twee PoëzieRevues van het nieuwe seizoen vonden plaats op 2 september, tijdens Read my world! School der Poëzie was te gast in de prachtige tuin van Tolhuistuin waar de leerlingen van het Lely lyceum en de Vinse School hun zelfgeschreven gedichten ten gehore brachten.

Tijdens de PoëzieRevue droegen festivalauteurs Grace Ly en Dalilla Hermans voor uit eigen werk. Daarnaast waren er optredens van de dansers van Turn it Loose en muziek van Aïcha Gill en Vlado Spisiak. De presentatie was in handen van Bahram Sadeghi.

Uit alle voordrachten werden per PoëzieRevue drie winnaars gekozen door een vakkundige jury, bestaande uit schrijver Dafne Gotink, dichter Soukaïna Bennani, de dramaturg van Theater Bellevue Tom Helmer (ochtend) en de directeur van Ruigoord Marco de Goede (middag). 

PoëzieRevue Lely Lyceum

De winnaar van de eerste groep was Melody met gedicht IMAGINARY PERSON. Een heel speels, bijna spoken word gedicht. Melody helemaal los met bijvoeglijke naamwoorden. Het gedicht werd mooi voorgedragen door Gerrie.

Van groep twee was Samarjeet de winnaar met zijn gedicht IK HERINNER ME. Een beeldend gedicht, waarin je de kleuren en geuren van India waarnam. Een gedicht met een duidelijk nostalgisch karakter.

Ifi won in groep drie met het gedicht DE FALENDE AFRIKAAN. Mooie titel. Een heftig verhaal, waarin de moeder zo hard schreeuwde, dat het voelde alsof de vloer trilde.

Gerrie won in groep vier met het gedicht A BLACK GIRL. Een ritmisch sterk gedicht, met een mooie herhaling van A black girl. Het gedicht had zo een raptekst kunnen zijn.

 

PoëzieRevue De Vinse School

Van De Vinse School waren er drie winnaars. De eerste winnaar was Zoë, met het gedicht KLEIN. Een ritmisch gedicht met een mooie boodschap.

De tweede winnaar was Ludovica, met het gedicht HERINNERING, een gedicht geïnspireerd op het werk van Grace Ly. Een prachtig anekdotisch gedicht.

Anushka was de derde winnaar, met het gedicht MIJN JEUGD. Ook haar gedicht is geïnspireerd op Grace Ly. Een emotioneel en persoonlijk gedicht.

 

Gefeliciteerd allemaal, en dank aan Read my world!