winnaars Hengelo

Hengelose dichttalenten winnen VERS Revue

Donderdag 19 januari brachten 32 leerlingen van Het Twickel College hun poëzie op de planken. De jury, bestaande uit dichter en VSB Poëzieprijsgenomineerde Charlotte Van den Broeck, Peter Schoof, journalist en redacteur bij RTV Oost en Janine Mooij van de Bibliotheek Hengelo, maakte aan het eind van de theatervoorstelling de winnaars bekend.

De eerste winnaar die bekend werd gemaakt was Louw Veenstra voor zijn gedicht Zweven. De jury vond het gedicht “een goede vermenging van lucht en water bevatten. Tevens grijpen de beelden mooi in elkaar en verbindt hij alles met nieuwe gedachten.”

Het gedicht Kogel van Julian Dewasme bevatte een vraag die je volgens de jury bij de keel grijpt:

“Kies je ons of je wapen?” "Ook maakt hij goed gebruik van metaforen en een mooi klankspel.", aldus de jury.

De laatste winnaar Gijs Penterman had een titelloos gedicht. De jury was het er unaniem over eens dat dit een van de winnaars zou worden. "Hij gebruikte krachtige taal en het gedicht is van een hoog voltage."

winnaars en jury

                                         De jury samen met de winnaars in de Schouwburg Hengelo

Voorafgaand aan de VERS Revue schreven bijna 200 jongeren uit Hengelo en omgeving een eigen gedicht. Zij doen allemaal mee aan VERS 2018: een landelijke poëziemanifestatie met het hele jaar door lessen en activiteiten rond de vijf genomineerde bundels voor de VSB Poëzieprijs

De drie winnaars mogen naar de VERS MeetUp in De Studio te Antwerpen in juni. Bekijk hier het verslag van de MeetUp in 2017. Aan de Revue werkten mee: dansgroep Turn it Loose, zanger Yerry Rellum drummer Frank Wardenier, gitarist Vlado Spisiak en presentator Tsead Bruinja.

VERS