winnaars en jury
VERS Patronaat

Haarlemse jongeren dragen hun poëzie voor in theatershow

Op maandag 9 april brachten jongeren van het Coornhert Lyceum uit Haarlem hun gedicht voor het voetlicht. Een deskundige jury, bestaande uit dichter en VSB Poëzieprijsgenomineerde Mieke van Zonneveld, Merijn Schipper, dichter en recensent, Willemien Spook, stadsdichter van Haarlem en Thomas Möhlmann, dichter en redacteur bij poëzietijdschrift Awater, beoordeelde alle voordrachten.


Onder een daverend applaus maakte zij aan het einde van de show de winnaars bekend: Tsion Tedros, Kylian Koopmans en Nova Ferguson. Hun gedichten bevatten originele metaforen, ze waren vervreemdend en zintuiglijk. Zij gaan samen met andere finalisten uit heel Nederland en Vlaanderen op 19 en 20 april naar DEStudio in Antwerpen voor een uitgebreide poëzie meet-up met dichters, schrijvers, performances en een bijzondere afsluiting op het podium!De jury was onder de indruk van de voordrachten.

De jongeren traden op met bekende artiesten. De breakdansers van Turn it Loose zetten de zaal op zijn kop,  met Vlado Spisiak op gitaar. De gedichten werden muzikaal omlijst door slagwerker Marnix Stassen en gitarist Vlado Spisiak.

VERS