prijswinnaars

Geweldige gedichten en interessante gesprekken bij VERS Talkshows in Amsterdam

Op maandag 26 maart waren er twee VERS Talkshows in het Zonnehuis in Amsterdam. Kinderen van verschillende basisscholen uit Amsterdam-Noord gingen aan tafel met dichter en (kinderboeken)schrijver Joke van Leeuwen. Ook droegen ze zelfgeschreven gedichten voor. Alle kinderen hebben het fantastisch gedaan. Ze maakten het de jury, die de prijzen moest toekennen, knap lastig.

Prijswinnaars
Aan het einde van de eerste talkshow kwam Serkan van basisschool de Piramide als winnaar uit de bus. Bij de tweede talkshow ging Wiebe van basisschool de Bonkelaar er met de eerste prijs vandoor. Ze namen een enorme beker in ontvangst. Daarnaast komt Dieuwertje Blok volgende week bij deze scholen op bezoek!
Jesse van basisschool de Botteloef en Jayla van de Capelle mochten de tweede prijzen in ontvangst nemen. Naz van de Botteloef en Hamza van de Vier Windstreken werden derde. Lees alle gedichten hier!

Interviews en optredens
In de Talkshows droegen de kinderen niet alleen gedichten voor, ze stelden ook allerlei vragen aan Joke van Leeuwen. Zo kwamen ze bijvoorbeeld te weten dat de bekende kinderboekenschrijver geen favoriete kleren heeft die ze het liefst draagt tijdens het schrijven van een gedicht.  ‘Je kunt ook een gedicht schrijven in je blootje.’
Tussen de gesprekken en de voordrachten van de kinderen door zetten de dansers van Turn it Loose een vette show neer en trakteerde illusionist Celsius het jonge publiek op een act vol met magie en mystiek. De presentatie was in handen van rapper en beatboxer André Accord.
 
Jury's
Deskundige jury's beoordeelden alle voordrachten. De jury's bestonden uit Joke van Leeuwen, Mare Groen van Poetry Circle 020, Saskia Noordhuis, directeur van Noordjes Kinderkunst en Marco de Goede, voorzitter van het bestuur van stichting Ruigoord.