Friese dichttalenten door naar finale VERS

Jet Houter van het Marne College uit Bolsward, Nicole Feenstra en Sijmen Mc Donald van Scholengemeenschap Bogerman, Marrit Muizelaar en Joep Nieuwenweg van het RSG Magister Alvinus zijn de trotse winnaars van de VERS PoëzieRevue die gisteren in Theater Sneek plaatsvond. Zij gaan door naar de landelijke finale op 31 mei 2016 in het Compagnietheater in Amsterdam. De winnende gedichten staan hier.

Ook waren er nog een aantal slamdichters die acte de présence gaven. Hun optredens werden beoordeeld door leerlingen uit de zaal. Het jonge publiek wees Sijmen Mc Donald als winnaar aan,

De jury was aangenaam verrast door de manier waarop de jongeren zich hebben laten inspireren door het werk van de genomineerde dichters. 'Uit de gedichten blijkt hoe serieus en aandachtig ze het werk hebben gelezen. De gedichten zijn creatief en origineel.'

Naast Vanhauwaert bestond de jury uit Henk van der Veer, journalist en stadsdichter van Sneek en Mirjam Bakker, wethouder Kunst en Cultuur van Súdwest Fryslân.

De winnaars van de revue in Sneek treden ook met hun eigen gedicht op tijdens het voorprogramma van de uitreiking van de VSB Poëzieprijs op 27 januari in Groningen.

Meer informatie over VERS