xx

Fotoverslag Poëzie+ in Middelburg

    

Expositie Poëzieposters+: Onder begeleiding van School der Poëzie schreven kinderen niet alleen gedichten, maar verzorgden ze ook de vormgeving ervan.  De expositie Poëzieposters+ is tot en met 3 februari 2014  zien in het stadhuis van Middelburg, in etalages in de binnenstad, de Aula van de Zeeuwse bibliotheek, het Zeeuws Archief en het Zeeuws Museum.


Donderdag 30 januari 2014: Gedichtendag! De opnames van het Jeugdjournaal voor een item over Poëzie+ in de Zeeuwse Bibliotheek zijn in volle gang. Uitzending gemist? Terugkijken kan hier! (vanaf 6.25m)
 


Poëzie Workshop in de Zeeuwse Bibliotheek met  Anne Vegter en Ilonka Verdurmen van School der Poëzie.


Anne Vegter en de Eef van Breen Group openen talkshow Poëzie+



Sofie Blok leest haar gedicht voor
 


Onder leiding van presentar Rebecca van Wittene interviewen jonge 'dichters' de Dichteres des Vaderlands.


Burgemeester Harald Bergmann maakt de winnaars bekend!
 


Winnaars basisscholen

Afbeelding verwijderd. 
Tirza (Regenboogschool, groep 6) kreeg uit handen van burgemeester Bergmann een prijsbeker voor haar poëzieposter in de stralende rode jurk  in de categorie 'zowel beeld als tekst'.  'Tirza`s poster is vol detail. De manier waarop het beeld aansluit bij de tekst en andersom is heel goed. Het is simpel en tegelijkertijd kun je blijven kijken. Geweldig gedaan.' Aldus de jury.

Robin (Regenboogschool, groep 6) kreeg de andere prijs in de categorie 'zowel beeld als tekst'.  Uit het juryrapport: 'Robin houdt het simpel, BAM! En het beeld staat er. De tekst past er perfect bij. Simpel en toch ook weer niet'.

Meer foto`s van Poëzie+ verschijnen binnenkort op onze Facebookpagina!

Poëzie+ is  een programma  van StichtingLezen, School der Poëzie, de Zeeuwse Bibliotheek en CPNB 

 Poëzie+ maakt onderdeel uit van de Poëzieweek. De poëzieweek 2014 is van donderdag 30 januari tot en met woensdag 5 februari in Nederland en Vlaanderen. De week start met de Gedichtendag en wordt afgesloten met het Gedichtenbal. www.poezieweek.com