xx

Finaleplaatsen voor Goudse dichttalenten

Onder begeleiding van vakdocenten van School der Poëzie schreven voorafgaand aan de VERS PoëzieRevue z`on 170 derdeklassers hun eigen gedicht. Dit in het kader van VERS, een landelijke manifestatie rondom de VSB Poëzieprijs. De makers van de mooiste gedichten presenteerden hun eigen werk tijdens de VERS PoëzieRevue in de Goudse Schouwburg. De jonge dichttalenten lieten zich inspireren door de vijf genomineerden voor de VSB Poëzieprijs 2013; te weten H.H. ter Balkt, Luuk Gruwez, Ester Naomi Perquin, Sybren Polet en Menno Wigman. De gedichten gingen bijvoorbeeld over eenzaamheid, verdriet en toekomstbeelden.

De deskundige jury, die bestond uit VSB Poëzieprijs genomineerde Ester Naomi Perquin, de Goudse stadsdichter Klara Smeets en Bonnie van Doorn van de Krant van Gouda, was positief verrast door de gedichten. “Geweldig om te zien hoe deze vijftienjarigen al zo goed met taal kunnen spelen en hoe mooi zij hun gedachten kunnen verwoorden,” liet jurlylid Smeets weten aan de Krant van Gouda.

Tussen de gedichten door was er een act van actrice Dette Glashouwer, urban dance door Turn it Loose en poëzie van Ester Naomi Perquin. Pianist Polo de Haas en drummer Truus Engels gaven de gedichten klank. De presentatie was in handen van rapper en beatboxer André Accord.

VERS is een initiatief van School der Poëzie in samenwerking met Stichting VSB Poëzieprijs en Poetry International en vindt dit jaar voor de 15e keer plaats. VERS wordt financieel mogelijk gemaakt door het VSBfonds.