winnaars rotterdam

Fiep wint PoëzieRevue in Rotterdam met haar gedicht ‘Opa's klok’

Fiep van het Erasmiaans Gymnasium uit Rotterdam kwam vandaag als winnaar uit de bus bij de PoëzieRevue. Ze kreeg de prijs voor haar gedicht ‘Opa's klok’. Matthijs ging er met de tweede prijs vandoor. Kika mocht de derde prijs in ontvangst nemen. Eervolle vermeldingen waren er voor Carine, Jeanine, Julius en Soraya.

33 jongeren van het Erasmiaans Gymnasium brachten vandaag hun gedichten op de planken van Hofpleintheater Entrée in Rotterdam. Eerder kregen zeven derde klassen een poëzieworkshop van docenten van School der Poëzie met onze nieuwe werkbundel als bron van inspiratie. De jongeren schreven aan de hand van schrijfopdrachten niet-rijmende gedichten. Er waren ook duo-gedichten bij die door middel van heen en weer appen tot stand zijn gekomen!

De jury, die alle gedichten beoordeelde, bestond uit Mustafa Stitou, dichter, Jimmy Smet, GroenLinks-raadslid in Rotterdam en Marjolein Degenaar, docent Erasmiaans Gymnasium.

De PoëzieRevue werd gepresenteerd door rapper en beatboxer André Accord. Tussen de voordrachten door was er live muziek, gedichten gezongen door Joy Wielkens, breakdance en een optreden door dichter Mustafa Stitou.

 

OPA’S  KLOK

 

Aan opa’s klok zitten

dat was verboden

maar soms was ik stout

klom ik op de stoel, waarin oma altijd zat

schoof ik naar de klok

en draaide de wijzers terug

als ik  dat deed

ging de tijd ook achteruit

ook  de regen, de radio

de vaas die ik per ongeluk gebroken had

en als opa me betrapte

draaide ik de wijzers weer terug