Eva de Roovere

Eva de Roovere treedt op tijdens het Poëzie Slotdebat & Essay!

Dinsdag 28 mei is het zover. Na spannende regionale voorrondes betreden de beste poëziedebaters en essayisten het strijdperk voor het Poëzie Slotdebat & Essay in Villanella in Antwerpen.

Tussen de debatten en essays door is er een optreden van Eva de Roovere, die bekend staat als een van de mooiste stemmen van Vlaanderen. Eva De Roovere is bekend van de folkrockgroep Kadril, van Oblomow en van “Kleine Blote Liedjes”. Maar vooral van haar solowerk: haar debuutalbum “De jager”, daarna volgt "Over & weer", een derde cd “Mijn huis” en “Viert”, een album dat samenloopt met de dichtbundel "Positron". Haar muziek krijgt platina en triple gouden awards en ze staat met Diggy Dex op 1 in de Nederlandse hitlijsten met "Slaap lekker", zijn remix van "Fantastig toch". 
Ondertussen heeft ze een boek vol brieven geschreven, 3 Engelstalige albums uitgebracht en op 31 mei komt haar nieuwe Nederlandstalige album uit, getiteld "La Loba". Eva toert solo of met band, met eigen werk en met verschillende projecten, door België en Nederland.