ellen ten damme
#VERS2018

Ellen ten Damme treedt op tijdens VERS Slotdebat & Essay!

School der Poëzie is blij om te kunnen melden dat Ellen ten Damme, misschien wel een van de beste Nederlandse zangeressen van dit moment, komt optreden tijdens het VERS Slotdebat & Essay op dinsdag 17 april in het OBA Theater! Ellen zingt niet alleen de sterren van de hemel, ze is ook actrice, muzikant, stout meisje, circusartieste, vamp, componiste, danseres en schrijfster.

Vorig jaar kwam haar achtste album, 'Paris' uit, met de mooiste Franse chansons uit de twintigste eeuw. Klassiekers van o.a Jacques Brel, Edit Piaff, Yves Montand, Brigitte Bardot, Serge Gainsbourg, maar ook Stromae, Adele en natuurlijk eigen nummers.

Als actrice is ze onder meer bekend van ‘All Stars’, ‘Jiskefet’, 'Pleidooi' En ‘Volle Maan’. Ten Damme heeft ook meerdere malen op theaterfestivals 'De Parade' en 'Oerol' gestaan. In Duitsland had zij succes met films en soundtracks voor Conamara, Tatort, Die Musterknaben, en in Amerika met soundtracks voor Caspar the Friendly Ghost, Sweet Valley High, en Power Rangers. Ze speelde rollen in het theater en schreef columns voor De Volkskrant.

Maar ze is bovenal muzikant. Ellen schrijft haar eigen liedjes, speelt viool, piano en gitaar. Ze speelde op Noorderslag, Pinkpop en Lowlands maar ook met het Jazz Orchestra of the Concertgebouw, de Konrad Kosselleck Big Band en het Metropole Orkest.

Lees haar volledige bio via www.ellentendamme.nl

Bekijk ook