ellen deckwitz

Ellen Deckwitz bij PoëzieRevue in Goes

Op dinsdag 29 oktober barst om 13.30 uur in podium 't Beest in Goes de PoëzieRevue los met dans, muziek en gedichten van jongeren van Ostrea Lyceum. Ellen Deckwitz beoordeelt, samen met twee andere juryleden, welke jongeren de mooiste gedichten schreven en er met de prijsbekers vandoor gaan.

Van Deckwitz (1982, Deventer) verschenen de afgelopen jaren prijswinnende bundels, boeken over schrijven en de bestseller ‘Olijven moet je leren lezen’. Haar poëzie, zo zei ze ooit in een interview, moet ‘toegankelijk zijn maar niet debiliserend’. Deckwitz presenteert poetryslams, maakt theater, heeft een tweewekelijkse column in NRC Handelsblad en stond in de finale van De slimste mens. Tijdens de PoëzieRevue treedt ze ook op. 

De absolute hoofdrol in de PoëzieRevue is weggelegd voor jongeren van het Ostrea Lyceum. Ruim honderd tweedeklassers schreven onder leiding van een docent van School der Poëzie een eigen gedicht. Een selectie van de gedichten is te horen tijdens deze revue.

Verder is er een muzikaal intermezzo door mondharpist Danibal en veren, tollen en spinnen de breakdancers van Turn it Loose de zaal over het podium. De voordrachten van de jongeren worden muzikaal begeleid door gitarist Vlado Spisiak en slagwerker Frank Wardenier. De presentatie is in handen van rapper en beatboxer André Accord.