logo pp

Een nieuwe reeks Poëziepraat

Kinderen en jongeren schrijven opmerkelijke gedichten over hun gevoelens, gedachten en ervaringen. De jonge dichters gaan in PoëziePraat in gesprek met een bekende volwassene over het schrijven en het thema van de gedichten.

Na een succesvolle reeks PoëziePraat zijn er nieuwe films in de maak. Zo ging Rick de Leeuw al in gesprek met Nina, over haar gedicht ‘Groene herinneringen’, over de omgekapte bomen die haar jeugd symboliseren. De opnames zijn gemaakt in kasteel Het Nijenhuis in Zwolle. Nazmiye Oral sprak met Merith over haar gedicht ‘Feminisme’ en voetbal. Milouska Meulens en Terje praten over geluk en hoe je dat niet altijd af moet laten hangen van je gezondheid.

Komende zondag wordt de film met Dieuwertje Blok opgenomen, die Jay spreekt in Amersfoort, over zijn lievelingsplek op aarde: het bos. Op 19 februari nemen we in Amsterdam de films op met Ellen ten Damme, die Anouar spreekt over zijn gedicht ‘Wachtend op het lot’, en Tarikh Janssen die Christy spreekt over haar gedicht ‘Trots’.

Benieuwd naar de films van PoëziePraat? Houd onze website en sociale media in de gaten, of abonneer je hieronder op de nieuwsbrief.

nazmiyemilouskarick de leeuw