afbeelding revue Berlage

Een literaire show met leerlingen van het Berlage Lyceum!

Op donderdag 10 februari om 14:00 uur traden de leerlingen uit de brugklas van het Berlage Lyceum op met hun zelfgeschreven gedichten, tijdens de PoëzieRevue in het OBA Theater in Amsterdam.

Een deskundige jury, met daarin dichter Gershwin BonevaciaAlijn van Hoorn van het Berlage Lyceum en spoken word artiest Roger Buyne beoordeelden de gedichten en reikten aan het einde van het programma de prijzen uit voor de beste gedichten.

Benjamin won de eerste prijs, met zijn gedicht 'Snel'. Een herkenbaar en toegankelijk gedicht met prachtige beelden. De tweede prijs ging naar Noor, met haar gedicht 'Mijn oude kamer', die haar gedicht prachtig voordroeg, en Juno won de derde prijs met 'Nachtmerrie', een spannend gedicht met een verrassende wending. Daarnaast waren er nog zes eervolle vermeldingen: Noa & Sofia, Milou, Lorianne, Tijl, Luuk en Julia! Gefeliciteerd allemaal!

De PoëzieRevue is een literaire show waarin de jongeren met hun eigen gedichten de hoofdrol spelen. De voordrachten van de leerlingen werden afgewisseld met de dansers van breakdancegroep Turn it Loose die over het podium spinden. Zangeres Cheyenne Toney trad op, met Vlado Spisiak op gitaar en Frank Wardenier op drums. Ook droeg Gershwin Bonevacia zijn gedichten voor. De presentatie was in handen van beatboxer en rapper André Accord

winnaars revue berlage