afbeeldingen pp

Drie nieuwe PoëziePraat films!

Met het verschijnen van drie nieuwe films bestaat PoëziePraat inmiddels uit twaalf korte films, waarin gedichten van jongeren centraal staan. Het gedicht wordt voorgelezen door een bekende dichter, zanger of presentator, waarna zij met de jongeren in gesprek gaan over het gedicht.

In de nieuwe films wisselen onder anderen presentator Nizar el Manouzi en Ian in het park gedachten uit over poëzie, grote truien, voorbijgangers en natuurlijk voetbal.

De Vlaamse schrijver en radiomaker Christophe Vekeman praat met Tita over haar gedicht Donkerblauwe inkt, over de noodzaak om een gedicht te schrijven

Dichteres Maud Vanhauwaert spreekt in het Gents museum met Abdalkarim over zijn ervaringen in Syrië en luistert naar zijn woorden.

BEDANKT!

De films zijn gemaakt door Interakt voor School der Poëzie met ondersteuning van het Letterenfonds, het Amsterdams Fonds voor de Kunst, het Prins Bernhard Cultuurfonds en Stichting Steunfonds BJA-COW. Wij willen graag alle medewerkers aan PoëziePraat hartelijk bedanken voor de samenwerking.