dieuwertje
#VERS2018

Dieuwertje Blok op bezoek bij de Bonkelaar en de Piramide in Amsterdam-Noord

Crème, crème, crème als jij er niet was, was ik de lelijkste persoon op aarde... Gelukkig, gelukkig crème, dat jij er bent...

Serkan uit groep 6 van basisschool De Piramide in Amsterdam Noord won de eerste prijs met zijn originele gedicht over ‘Crème’.
Het gedicht had hij op school geschreven voor een project van School der Poëzie.
Hij droeg het voor tijdens de VERS KinderPoëzieTalkshow in het Zonnehuis. De prijs was een grote zilver met gouden beker én een bezoek van Dieuwertje Blok op school

Dieuwertje kwam afgelopen donderdag naar de geheel vernieuwde schoolbibliotheek waar de kinderen uit de groepen 6, 7 en 8 en enkele ouders klaar zaten om te luisteren naar de grappige en vrolijke gedichten die Dieuwertje voorlas. Ze begon met haar lievelingsgedicht over de regenworm en zijn moeder van Annie M.G.Schmidt en ze las een gedicht van Joke van Leeuwen over zinnenverzinzin hebben en een verhaal van Toon Tellegen, over een olifant die het liefste in bomen wil klimmen en aan de lamp wil slingeren. De kinderen mochten haar ook interviewen en droegen hun eigen gedichten nog een keer voor. Latifa las een gedicht voor over haar moeder die als zij ziek is, elke dag een lied voor haar zingt. “Wat een lieve moeder” – zei Dieuwertje.

De kinderen wilden graag weten waarover Dieuwertje zelf een tv-programma zou willen maken: “Over vrijheid” en vroegen zich af of Dieuwertje zelf nog in Sinterklaas gelooft. Drie weken per jaar zei ze. Alle kinderen mochten met haar op de foto.

In de ochtend bezocht Dieuwertje basisschool de Bonkelaar. In de VERS Talkshow ging Wiebe er met de eerste prijs vandoor. Op de website van de Bonkelaar staat een leuk fotoverslag en filmpje.