dieuwertje

Dieuwertje Blok in jury PoëzieRevue

Televisiester Dieuwertje Blok neemt op dinsdag 15 oktober plaats in de jury van de PoëzieRevue. Kinderen van basisscholen de Bron en de Wereldschool uit Amsterdam-West spelen dan met hun zelfgeschreven gedichten de hoofdrol in een spetterende literaire show. De PoëzieRevue begint om 11.00 uur en vindt plaats in het OBA-Theater, Oosterdokskade 143 1011 DL Amsterdam. 

Dieuwertje Blok beoordeelt alle gedichten en bepaalt wie er met de prijsbekers vandoor gaan. Zij krijgt in de jury versterking van Pieke Werner, schrijver en kunstenaar en Daniël Bulthuis, publiciteitsmedewerker van School der Poëzie. 

Onder leiding van docenten van School der Poëzie schreven 180 kinderen grappige, vrolijke, ontroerende en soms ook absurde gedichten. In de PoëzieRevue brengt een selectie van deze jonge ‘dichters’ in de dop brengt hun eigen werk op de planken.

Tussen hun voordrachten door zorgt illusionist Celsius voor magie en mystiek en spinnen en tollen de breakdansers van Turn it Loose over het podium. De voordrachten van de kinderen worden muzikaal begeleid door gitarist Vlado Spisiak en slagwerker Frank Wardenier. De presentatie is in handen van rapper en beatboxer André Accord.

De toegang is gratis. Iedereen is van harte welkom! Maar let op: reserveren is noodzakelijk! E: info@schoolderpoezie.nl T: 020- 330 78 17