dieuwertje
#VERS2018

Dieuwertje Blok brengt een bezoek aan de winnaars van de VERS Talkshows Nijmegen

Maandag 16 april was het feest in De Kameleon in Driel en in basisschool de Dromedaris in Beuningen. Dieuwertje Blok kwam op bezoek en in een bomvolle aula, gezeten op een echte voorleesstoel, las zij haar lievelingsgedichten voor aan de kinderen, leerkrachten en hun ouders.

‘Doe nooit wat je moeder zegt' - legde zij uit. Een regenworm uit Sneek die altijd naar de sterren keek, zag op tijd de leeuwerik terwijl hij van zijn moeder naar de grond moest kijken.

‘Moe die naar beneden keek - werd opgegeten daar in Sneek.' Een gedicht van Annie M.G.Schmidt. Vol bewondering luisterde Dieuwertje naar de kinderen die haar hun eigen gedichten voorlazen.

Mattijs (de Kameleon) had in Theater Lux in Nijmegen de eerste prijs gewonnen met een gedicht over zijn Fantasie:  “de eerste keer dat ik in mij een Fanta zie” . In zijn gedicht verandert hij van een jongetje in een Fantaflesje en zijn shirt wordt het etiket.

Wikke (De Dromedaris) had voor zijn school het bezoek van Dieuwertje gewonnen met een gedicht over ‘De sombere man’ die als een zongeel meisje iets tegen hem zegt met een zonnetje naar huis loopt. Het lievelingsdier van Dieuwertje is een nijlpaard en ze heeft een heel huis vol boeken en gedichten. Zanger Dick Hagenaars had de winnende gedichten op muziek gezet en droeg ze vrolijk voor als een extra cadeautje.