winnaars poezierevue

Dichttalent in Lelystad

Gisteren brachten 39 brugklassers van de ISG Arcus hun zelfgeschreven gedichten in de PoëzieRevue op de planken van De Kubus. Een deskundige jury beoordeelde alle voordrachten en maakte aan het eind van het theaterprogramma de prijswinnaars bekend.

Phapha kreeg de eerste prijs voor haar gedicht Tekenen. ‘Een prachtig en fantasierijk gedicht met een creatieve en beeldende slotzin (Ik heb een potlood nodig/ Zoals een auto banden nodig heeft).’ Aldus dichter en juryvoorzitter Mustafa Stitou.

De tweede prijs ging naar Sarafina voor haar gedicht De harde waarheid. De jury vond het gedicht zo mooi dat ze het gedicht zou willen inlijsten om het zo te kunnen blijven herinneren.  Sharita ging er met de derde prijs vandoor. De jury vond haar gedicht Dom
 een ‘ontzettend krachtig en kwetsbaar gedicht.’

Voorafgaand aan de PoëzieRevue kregen alle brugklassers van de ISG Arcus poëzielessen op school en schreven onder leiding van docenten van School der Poëzie een eigen niet rijmend gedicht. De jongeren met de mooiste gedichten werden geselecteerd om deze voor te dragen in De Kubus.

Tussen de voordrachten van de jonge ‘dichters’ door waren er optredens van diverse artiesten. Er was magie en mystiek van illusionist Celsius en de breakdancers van Turn it Loose zetten de zaal op zijn kop. Dichter Mustafa Stitou droeg voor uit eigen werk en Vlado Spisiak en slagwerker Frank Wardenier gaven de gedichten klank. De presentatie was in handen van rapper en beatboxer André Accord.

 Naast Stitou namen Kees Hoogvorst, rector ISG Arcus en Myrle Tjoeng, onafhankelijk cultureel projectleider, plaats in de jury.