theater de meervaart
1e PoëzieRevue Classic van dit seizoen

De mooiste gedichten van jongeren van het Calandlyceum

Op maandag 15 oktober spelen Amsterdamse jongeren van het Calandlyceum met hun eigen gedichten de hoofdrol in twee PoëzieRevues. Om 11.00 uur barst in Theater de Meervaart de eerste afwisselende show met dans, muziek en gedichten los. De tweede Revue begint om 14.00uur.

Tweedeklassers kregen de afgelopen weken poëzieles van docenten van School der Poëzie en schreven een eigen gedicht. In twee spetterende PoëzieRevues brengen zij hun werk op de planken. Rapper en beatboxer André Accord presenteert beide theatervoorstellingen, met live muziek door gitarist Vlado Spisiak. Deskundige jury's beoordelen de gedichten en bepalen wie er met de prijsbekers vandoor gaan.

Tussen de voordrachten van de jongeren door verzorgt illusionist Celsius een act vol met magie en mystiek. Celsius (alter ego van A.J. Scheer) kwam op jonge leeftijd bij het Amsterdamse kindercircus Elleboog terecht en voelde zich daar direct thuis. Nu duikt hij onder meer op bij Oerol, de Parade, Boekenbal, DWDD, Casablanca Variété en de PoëzieRevue van School der Poëzie.

Naast Celsius geeft de Amsterdamse dichter en schrijver Gershwin Bonevacia acte de présence. In 2013 won hij de literatuurprijs ‘Lettertype’. Inmiddels is hij allround woordkunstenaar en jongeren inspirator. Ook treden de dansers van Turn it Loose op. 

Gershwin Bonevacia zit de jury's voor. Hij krijgt versterking van onder meer Alfons Zijlma (docent Nederlands Calandlyceum) en een eerdere winnaar van de PoëzieRevue.