1

De Grote Poëzieprijs door de ogen van Amsterdamse jongeren

Op maandag 9 maart spelen Amsterdamse jongeren met hun eigen gedichten de hoofdrol in een afwisselende Grote PoëzieprijsRevue. Om 14.00 uur barst in het OBA-Theater een wervelende theatershow los met dans, muziek en gedichten van jongeren van het Montessori Lyceum Amsterdam.

Voorafgaand aan de Revue schreven ruim 180 jongeren een gedicht onder leiding van docenten van School der Poëzie, met het werk van de vijf genomineerde dichters voor De Grote Poëzieprijs als bron van inspiratie. Zo maken zij kennis met het werk van Ellen Deckwitz, Asha Karami, Vrouwkje Tuinman, Peter Verhelst en marwin vos. De jongeren met de mooiste gedichten zijn geselecteerd om hun poëzie voor te dragen op de planken van het OBA-Theater.

De Grote PoëzieprijsRevue
Tussen de voordrachten van de jongeren door is er een performance van Ellen Deckwitz, zingt Cheyenne Toney de sterren van de hemel en spinnen de breakdancers van Turn it Loose over het podium. Gitarist Vlado Spisiak en slagwerker Frank Wardenier omlijsten de gedichten muzikaal.  De presentatie is in handen van beatboxer en rapper André Accord. De toegang is gratis. Wél even reserveren (noodzakelijk!) via reserveren@schoolderpoezie.nl

Jury
Aan het einde van de PoëzieRevue bepaalt een deskundige jury wie de mooiste gedichten heeft geschreven en er met de prijzen vandoor gaan. De jury bestaat uit Ellen Deckwitz, Judith Kortland, vestigingscoördinator Bibliotheek Weesp en Thomas de Veen, literair redacteur NRC.


Over De Grote Poëzieprijs
De Grote Poëzieprijs is een prijs van, voor en door het werkveld van de Nederlandstalige poëzie. De uitreiking van de tweede editie van De Grote Poëzieprijs vindt op zaterdag 21 maart plaats in Vlaams Cultuurhuis De Brakke Grond. Meer informatie: www.prijsdepoezie.nl