Mieke van Zonneveld
#Gedichtendag

Avond van de Stadsdichter in Hilversum

Op 31 januari komen wereldmuziek en poëzie samen tijdens de Avond van de Stadsdichter, samengesteld door de jonge Hilversumse stadsdichter Mieke van Zonneveld.

Dat poëzie en spoken word hartstikke hip is en vele vormen kent, bewijst de Avond van de Stadsdichter op 31 januari in de Vorstin. Wereldmuziek en poëzie komen samen tijdens een avondvullend programma, samengesteld door de jonge Hilversumse stadsdichter Mieke van Zonneveld. Middelbare scholieren nemen het tegen elkaar op in een poëzie-battle, flamenco-gitarist Eric Vaarzon Morel treedt op met zijn dochter Eline, En Vrac brengt gedichten op muziek en Nederlandstalige hiphopkunstenaars betreden het podium. De favorieten gedichten van Mieke én haar stadsgedichten voor Hilversum zijn in verschillende performances te horen.

Mieke van Zonneveld is in 2018 en 2019 stadsdichter van de gemeente Hilversum. In die hoedanigheid publiceert Mieke in ieder geval acht gedichten per jaar, niet alleen voor de gemeente Hilversum, maar ook voor andere opdrachtgevers uit de stad. Daarnaast maakt ze poëzie toegankelijk voor inwoners en Hilversumse scholieren.

De laatsten zijn betrokken bij een poëzie-battle; waarbij 3 VO-scholen poëzielessen hebben gevolgd o.l.v. docenten van School der Poëzie en 17 leerlingen doorverwezen hebben naar de voorronde in de bibliotheek (afgelopen 10 januari). Hiervan zijn door de jury o.l.v. Wimar Jaeger 10 kandidaten geselecteerd, die de 31ste januari te horen en zien zullen zijn op het podium van de Vorstin.

 Welkom om ze mee aan te moedigen en nader kennis te maken met Mieke van Zonneveld (en de andere jonge dichters -in spé)! via cultuur@hilversum.nl. Meer informatie en de gedichten van Mieke.

Foto: Tineke de Lange