BS
Drie jongeren droegen voor bij Bijlmer Boekt

Anouar wint Bijlmer Schrijft 2018

Tijdens Bijlmer Boekt! op 15 mei werd bekendgemaakt dat Anouar de tweede Bijlmer Schrijft! Literatuurprijs voor jongeren wint met zijn verhaal Grenzen. Uit het juryrapport:

Grenzen is een beeldend en verrassend verhaal dat mooi geschreven is. Het verhaal boeide de jury gelijk omdat het een interessante scène toont, in plaats van een samenvatting.’

De deelnemers Arwa, Abdoelai en Anouar mochten allemaal een fragment voordragen uit hun prachtige, diverse verhalen. De genres gingen van sci-fi tot aan autobiografisch.

Anouar won de prijs met zijn verhaal Grenzen.

Uit het juryrapport:

'Grenzen is een beeldend en verrassend verhaal dat mooi geschreven is. Het verhaal boeide de jury gelijk omdat het een interessante scène toont, in plaats van een samenvatting.'

Anouar wint een schrijfopleiding bij de Schrijversacademie. Arwa en Abdoelai kregen een eervolle vermelding en een boekenbon. We hopen nog veel van hen te mogen lezen en horen! Alle verhalen zijn hier te lezen.

 

Bijlmer Schrijft! is de literatuurprijs voor jongeren van 16 tot en met 21 jaar. Het thema was ‘Over de grens’. Er kwamen raps, gedichten en verhalen binnen. Alle deelnemers van Bijlmer Schrijft! werden getrakteerd op een masterclass schrijven en performen van Lebowski-redacteur Jasper Henderson en theaterschrijver en performer Dorothy Blokland. De jury bestond uit Sanne van der Vlies van de Schrijversacademie, Sarien Zijlstra van de School der Poëzie en Maya Shamir en Esther Kuijper van de Stichting Literaire Activiteiten Amsterdam.

Bijlmer Schrijft! is een initiatief van Bijlmer Boekt!, de succesvolle literaire variétéshow in het Bijlmerparktheater in Amsterdam-Zuidoost. Bijlmer Boekt! is een samenwerking van Christine Otten, het Bijlmer Parktheater, de SLAA, de School der Poëzie en de Schrijversacademie.