Joke van Leeuwen
VERS Talkshow

Amsterdamse kinderen interviewen Joke van Leeuwen

Op maandag 26 maart brengen kinderen van verschillende basisscholen uit Amsterdam-Noord in twee VERS Talkshows hun zelfgeschreven gedichten op de planken en gaan aan tafel met (kinderboeken)schrijver en dichter Joke van Leeuwen.  De talkshows beginnen om 10.30 en 13.30 uur en vinden plaats in het Zonnehuis (Zonneplein 30, Amsterdam).

VERS Talkshows
Onder leiding van docenten van School der Poëzie schreven ruim 300 kinderen van basisscholen de Bonkelaar, de Botteloef, de Poolster, de Capelle, de Vier Windstreken en de Piramide grappige, vrolijke en soms ook absurde gedichten. Een selectie van deze jonge ‘dichters’ in de dop brengt hun eigen werk op de planken. Tussen de voordrachten door gaan ze aan tafel met Joke van Leeuwen en spreken over elkaars poëzie. Ze hebben allerlei bijzondere en interessante vragen voor haar in petto. Van Leeuwen schrijft boeken en gedichten voor zowel kinderen als volwassenen. Op haar beurt interviewt de voormalig Dichter der Nederlanden de kinderen over hun poëzie. Van Leeuwen won al talloze belangrijke prijzen en is befaamd voor haar kinderboeken in dichtvorm.  T

Tussen de gesprekken en de voordrachten van de kinderen door spinnen en tollen de breakdancers van Turn it Loose over het podium en geeft illusionist Celsius acte de présence: hij trakteert het jonge publiek op een act vol met magie en mystiek. Celsius kwam op jonge leeftijd bij het Amsterdamse kindercircus Elleboog terecht. Nu duikt hij onder meer op bij Oerol, de Parade, Boekenbal en Casablanca Variété. De presentatie is in handen van rapper en beatboxer André Accord.

Jury's en prijzen
Deskundige jury`s beoordelen alle voordrachten. Per talkshow wint één jonge ‘dichter’ een bezoek voor de hele klas van niemand minder dan Dieuwertje Blok. Op 6 april komt zij de winnaars op school in het zonnetje zetten.  Dieuwertje leest voor, gaat met de klas in gesprek en natuurlijk wordt er een groepsfoto gemaakt! De jury`s bestaan uit Joke van Leeuwen, Mare Groen van Poetry Circle 020, Saskia Noordhuis, directeur van Noordjes Kinderkunst en Marco de Goede, voorzitter van het bestuur van stichting Ruigoord.

Publiek is van harte welkom in het Zonnehuis. De toegang is gratis! Maar let op, reserveren is noodzakelijk via info@schoolderpoezie.nl