xx

Amsterdamse dichttalenten door naar landelijke finale

Voorafgaand aan de VERS PoeziëRevue schreven honderden jongeren van het Spinoza Lyceum en het Gerrit van der Veen College hun eigen gedicht, onder leiding van vakdocenten van School der Poëzie. Dit in het kader van VERS, een landelijke poëziemanifestatie rond de vijf genomineerden voor de VSB Poëzieprijs 2013; te weten H.H. ter Balkt, Luuk Gruwez, Ester Naomi Perquin, Sybren Polet en Menno Wigman.

De voordrachten werden afgewisseld met raps en beats van Kubus & Rico, een optreden van de Braziliaans-Nederlandse zangeres Lilian Vieira en gitarist Kees Gelderblom, urban dance door Turn it Loose en poëzie van de Amsterdamse stadsdichter Menno Wigman. De gedichten werden muzikaal omlijst door pianist Polo de Haas en drummer Truus Engels. De presentatie was in handen van rapper en beatboxer André Accord.

De jury was enthousiast over de overtuigingskracht, de ongewoon grote woordenschat en het gevoel voor klankkleur van de jonge dichters. Aldus juryvoorzitter Menno Wigman.

De jury bestond op maandag uit Menno Wigman, taalkunstenaar Karien van Assendelft en dhr. Willem Huijsmans, conrector van het Spinoza Lyceum. Op dinsdag 27 november namen plaats in de jury: Menno Wigman, dichter Henk de Waal en Geert Buelens, dichter, essayist en hoogleraar Moderne Nederlandse Letterkunde aan de Universiteit Utrecht. Buelens zit tevens in de jury voor de VSB Poëzieprijs 2013.


 Jurylid Willem Huijsmans met finaliste Madelief Yecerra (Spinoza Lyceum)