Mieke van Zonneveld
mysterieuze en visueel sterke gedichten

Amersfoortse jongeren winnen VERS Revue

Woensdag 7 februari brachten ruim 30 leerlingen van 't Hooghelandt hun poëzie op de planken. De jury, bestaande uit dichter en VSB Poëzieprijsgenomineerde Mieke van Zonneveld, Myrthe Leffring, bureauredacteur Awater en dichter, en Lies Pannevis van bibliotheek Eemland maakte aan het eind van de theatervoorstelling de winnaars bekend.

Een van de winnaars die bekend werd gemaakt was Hella met haar gedicht Wereldwoede. De jury vond het gedicht er gelijk uitspringen. "Er zat een mooie herhaling en binnenrijm in. Verder was het zintuiglijk en mysterieus geschreven."

De andere winnaar, Tycho, viel op met een goede voordracht. De jury vond zijn gedicht De vrijheid  "origineel en een prachtig woordgebruik bevatten. 

De laatste winnaar, Sebastien, won met Niet verbonden. Zijn gedicht had in de eerste strofe bewust of onbewust geen onderwerp."Het is visueel sterk en er zit veel beeldspraak in.", aldus de jury.                                      

Voorafgaand aan de VERS Revue schreven bijna 200 jongeren uit Amersfoort een eigen gedicht. Zij doen allemaal mee aan VERS 2018: een landelijke poëziemanifestatie met het hele jaar door lessen en activiteiten rond de vijf genomineerde bundels voor de VSB Poëzieprijs

De drie winnaars mogen naar de VERS MeetUp in De Studio te Antwerpen in juni. Bekijk hier het verslag van de MeetUp in 2017. Aan de Revue werkten mee: dansgroep Turn it Loose, zangeres Joy Wielkens, drummer Marnix Stassen, gitarist Vlado Spisiak en presentator André Accord.