charlote
#VERS2018

Allerlaatste VERS Talkshow in Breda

Op 7 juni vindt in Breda de allerlaatste VERS Talkshow plaats. Kinderen van verschillende basisscholen uit Breda gaan aan tafel met de Vlaamse dichter Charlotte Van den Broeck en brengen hun zelfgeschreven gedichten op de planken. Een vakkundige jury beoordeelt alle voordrachten. De winnaar wint een bezoek voor zijn/haar school van niemand minder dan Dieuwertje Blok! De Talkshow vindt plaats in de Concertzaal van de Nieuwe Veste (Molenstraat 6, Breda) en begint om 13.00 uur.

VERS Talkshow
In de afgelopen weken kregen kinderen van basisscholen de Fontein, de Eerste Rith en Olympia een gastles van docenten van School der Poëzie en schreven allemaal een eigen gedicht. Een selectie daarvan is te horen in de talkshows. Ook hebben een aantal kinderen allerlei vragen bedacht voor de dichter Charlotte Van den Broeck, die dit jaar genomineerd werd voor de prestigieuze VSB Poëzieprijs. Op haar beurt heeft de Vlaamse dichter allerlei vragen voor de kinderen in petto. Dat levert vrolijke, interessante en leuke gesprekken op! Tussen de gesprekken en voordrachten door is er een optreden van de breakdancers van Turn it Loose. In een spectaculaire act spinnen en tollen ze over het podium. De presentatie is in handen van rapper en beatboxer André Accord.

Jury's en prijzen
Deskundige jury`s beoordelen alle voordrachten. Per Talkshow wint één jonge ‘dichter’ een bezoek voor de hele klas van niemand minder dan Dieuwertje Blok. Op 19 juni komt zij de school in het zonnetje zetten. Dieuwertje leest voor, gaat met de klas in gesprek en natuurlijk wordt er een groepsfoto gemaakt! 

De jury bestaat uit Charlotte van den Broeck, Lynn van Ewijk, programmamaker festival Tilt en Kees van Meel, stadsdichter van Breda.

Organisatie
VERS is een initiatief van School der Poëzie uit Amsterdam. De VERS Talkshow in Breda wordt georganiseerd in nauwe samenwerking met de Nieuwe Veste. VERS wordt financieel mogelijk gemaakt door VSBfonds. 
 
VERS wordt dit seizoen voor de 20e keer georganiseerd. Via poëzielessen, talkshows, poëziewedstrijden en debatlessen maken duizenden kinderen en jongeren uit Nederland en Vlaanderen kennis met het werk van de genomineerde dichters voor de VSB Poëzieprijs 2018.