foto

AFGELAST - Poetry Insight in Amsterdam en Gent

Aan De Grote Poëzieprijs zijn een aantal publieksprogramma`s en educatieve activiteiten verbonden in zowel Nederland als Vlaanderen. Zo strijkt De Grote Poëzieprijs op 9 maart in Amsterdam en op 17 maart in het Poëziencentrum Gent neer met Poetry Insight.

In Poetry Insight wordt de poëzie van nu diepgaand beschouwd, genoten en geanalyseerd. Zo grasduint dichter- podiumbeest Andy Fierens door de 118 ingezonden bundels, gaat Daniël Hentschel, beter bekend als Danibal, in op de vormgeving van de ingezonden bundels, dragen een aantal genomineerden voor De Grote Poëzieprijs voor uit eigen werk en onderwerpt dichteres, prozaïst en P.C. Hooftprijswinnaar (2019) Anneke Brassinga gedichten uit de genomineerde bundels aan een sessie close reading. Presentator Christophe Vekeman interviewt Vrouwkje Tuinman en Ellen Deckwitz. Deze genomineerde dichters van De Grote Poëzieprijs dragen ook voor uit eigen werk. Singer-songwriter Cheyenne Toney zal de avond muzikaal omlijsten.

Practische informatie:

  • Maandag 9 maart om 20:00 uur in het OBA-Theater, Oosterdokskade 143 in Amsterdam
  • Dinsdag 17 maart om 20:00 uur in het Poëziecentrum, Vrijdagmarkt 36 in Gent
  • Toegang: € 6. Kaartverkoop via reserveren@schoolderpoezie.nl

Inzendingen en nominaties voor De Grote Poëzieprijs 2020
Vijf dichtbundels zijn genomineerd voor De Grote Poëzieprijs (25.000 euro) die op zaterdagmiddag 21 maart wordt uitreikt tijdens een feestelijk programma in Vlaams Cultuurhuis de Brakke Grond. De kanshebbers zijn Hogere natuurkunde van Ellen Deckwitz, Godface van Ahsa Karami, Lijfrente van Vrouwkje Tuinman, Zon van Peter Verhelst en het leven van de sterren van marwin vos. De jury boog zich over 118 inzendingen, die samen en in alle opzichten (vorm, inzenders) zeer divers beeld gaven. Een overzicht van alle inzendingen staat online op de website van Prijs de Poëzie.