cover breda

AFGELAST - Bundelpresentatie BREDA BINNENSTEBUITEN

De presenatie is afgelast op grond van de getroffen maatregelen rond het Covid-19 virus

In de concertzaal van De Nieuwe Veste, Molenstraat 6 te Breda, vindt vrijdag 27 maart 2020 de presentatie plaats van de bundel BREDA BINNENSTEBUITEN.   
Frans Ruczynski, voorzitter Generaal Maczek Museum, ontvangt het eerste exemplaar uit handen van eindredacteur Darja de Wever. 
Ontvangst vanaf 13:45 uur aanvang 14:00 uur.

Tijdens de feestelijke presentatie dragen jongeren van Tessenderlandt hun stadsgedicht voor.

BREDA BINNENSTEBUITEN is een bundel speciaal ontwikkeld voor jongeren van MAVO en VMBO. Een bundel vol informatie, verhalen, gedichten, liedjes en foto's. In de bundel zijn niet alleen gedichten opgenomen van o.a. Bert Voeten, Jana Beranová en Maud Vanhauwaert, maar ook werk van lokale dichters als Kees van Meel, Maarten van den Elzen en Olaf Douwes Dekker. 

Van harte welkom om de presentatie bij te wonen. Wel even reserveren via info@schoolderpoezie.nl

Breda Binnenstebuiten - poëzie & omgeving is tot stand gekomen in samenwerking met Bibliotheek De Nieuwe Veste, Breda Promotions en School der Poëzie.

Poëzie & omgeving wordt georganiseerd in het kader van Poëzie van binnen naar buiten, een twee jaar durend project voor MAVO en VMBO dat, met poëzie als leidraad, via binnenschoolse activiteiten de jongeren buiten school steeds breder kennis laat maken met lokale, culturele instellingen en bedrijven.