poezieprijs

150 inzendingen voor eerste Grote Poëzieprijs

De belangstelling voor de eerste editie van De Grote Poëzieprijs is ver boven verwachting gebleken. Uitgevers en dichters stuurden in totaal 150 bundels in voor deelname, nagenoeg een verdubbeling van het aantal inzendingen voor de laatste editie van voorganger de VSB Poëzieprijs. 
De stijging is ook te danken aan de langere periode waarover wordt gejureerd en de openstelling van de prijs voor bundels uitgegeven in eigen beheer. Hoe dan ook kan worden geconcludeerd dat er een onverminderd grote behoefte bestaat aan een jaarlijks ijkmoment voor nieuwe Nederlandstalige poëzie. 

De jury van De Grote Poëzieprijs buigt zich sinds begin december vol overgave over de binnenstromende bundels. Op woensdag 6 februari, de laatste dag van de Poëzieweek, maakt de jury de vijf genomineerde bundels bekend tijdens de ontknoping van de 10e Turing Gedichtenwedstrijd in de Rode Hoed. 

Nominaties en presentaties in het land
Op weg naar de uitreiking in juni presenteert De Grote Poëzieprijs uiteenlopende programma's om aandacht te vragen voor de beste nieuwe Nederlandstalige poëzie van het moment en actuele ontwikkelingen in de Nederlandstalige poëzie.