1 december: KunstGedichten in Kunsthal KAdE

Dinsdag 1 december om 16.00 uur dragen jongeren van verschillende scholen uit Amersfoort hun gedichten voor bij een van de werken van de tentoonstelling Expeditie Land art in Kunstal KAdE. De tentoonstelling, georganiseerd rondom de publicatie van het gelijknamige boek van Sandra Smallenburg, inspireerde de jongeren tot het schrijven van poëzie.

In de afgelopen weken bezochten VMBO leerlingen van SG De Amersfoortse Berg, Guido de Brès en het Farel College de tentoonstelling in Kunsthal KAdE. Na een rondleiding gingen ze op onderzoek uit en kozen een eigen favoriet kunstwerk. Door goed te kijken naar het gekozen werk en daarover te associëren en fantaseren schreven zij ter plekke hun gedicht.

Alle jongeren die zijn genomineerd voor het ‘beste gedicht’ dragen in de finale bij hun bron van inspiratie hun gedicht live voor aan jury en publiek. Uiteindelijk beslist een deskundige jury wat het winnende gedicht is. De finale is gratis toegankelijk. Iedereen is van harte welkom!

KunstGedichten is een jaarlijks terugkerend project in ?samenwerking met Scholen in de Kunst en Kunsthal KAdE en wordt sinds het schooljaar 2012-2013 georganiseerd.

Lees ook: De eerste kunstgedichten zijn geschreven!