De Doelen. Rotterdam

Prijs de poëzie! - Uitreiking Grote Poëzie & C. Buddingh'-prijs

grote poezieprijs

Na al het internationale dichtgeweld sluit het 50th Poetry International Festival Rotterdam op zondag 16 juni het gouden jubileum af met de top van de Nederlandstalige poëzie. 'Prijs de poëzie!' huldigt de schrijvers van de beste poëzie van het afgelopen jaar met De grote Poëzieprijs voor de beste bundel en de C. Buddingh’-Prijs voor het beste poëziedebuut. Op deze even spannende als feestelijke avond stelt presentator FrancisBroekhuijsen.nl de dichters aan u voor en natuurlijk lezen zij gedichten uit hun genomineerde bundels. Voor De Grote Poëzieprijs zijn dat Maria Barnas, Joost Decorte, Radna Fabias, Roelof ten Napel, Willem Jan Otten en Xavier Roelens. De vier kanshebbers op de C. Buddingh’-prijs zijn Obe Alkema, Gerda Blees, opnieuw Roelof ten Napel en Roberta Petzoldt.

Rotterdamse jongeren lieten zich inspireren door de dichters die kans maken op De Grote Poëzieprijs tijdens de workshops georganiseerd door School der Poëzie. Ze brengen hun eigen gedichten op het podium en reiken ook een eigen jongerenprijs uit.
Op weg naar de spannende ontknoping ziet u de drie Israëlische zussen van A-WAl, die een wereldhit scoorden met de track 'Habib Galbi', een mix van traditioneel Jemenitische muziek, hip-hop en elektro. En dan is het moment daar. Wie schreef de beste bundel, wie het beste debuut. De juryleden Yra van Dijk en Els Moors spreken de verlossende woorden.