Amsterdam Westerpark

Dichterbij (Voorheen Juni Gedicht)

dichterbij

Zondag 23 juni is Dichterbij (voorheen Juni Gedicht), een nieuw festival met poëzie en muziek in het Westerpark! Ontdek het park met dichters en singer-songwriters in het gras, aan het water en op het plein.

POËZIE & MUZIEK OP HET PLEIN
Podiumprogramma met optredens van dichters en artiesten. Er is een groot retrospectief van F. Starik door Kunsttrajectamsterdam en ook komt Dichter des Vaderlands Tsead Bruinja voordragen. Muziekoptredens zijn er van onder andere broeder Dieleman, Stroomduiker, Sterre Nacca x CRZE en Bekir.

DICHTERBIJ TER WATER
Het Westerpark ligt aan het water. Stap in een sloep en luister naar bijzondere verhalen, gedichten en muziek. Niets is fijner dan rustig op het water te luisteren naar een mooi verhaal, een bijzonder gedicht, een prachtig lied.

LUISTER IN HET GRAS
Bomen, vogels, zon een briesje en overal stemmen van dichters in het gras die voordragen uit eigen werk. Luister ook naar het werk van jonge singer-songwriters die akoestisch spelen in het gras. Onder andere VALENTINE, Zoë Gerritsen, Renée Spijker en AYONNE treden op.

HIPHOP AREA
Hiphop is de poëzie van de straat. De mannen van SoulTrash leren je alle tips en tricks.

Datum: zondag 23 juni 2019
Locatie: Westerpark Amsterdam
Tijd: 15:00 - 21:00
Entree: gratis

Dichterbij wordt georganiseerd door Grap Amsterdam Popmusic, in samenwerking met School der Poëzie, Gemeente Amsterdam, Mokumboot, Boat Rental Amsterdam, Westergas en Kunsttrajectamsterdam.