februaristaking
www.februaristaking.nl

Winnaars Revue Februaristaking

In samenwerking met het Comité Herdenking Februaristaking 1941 organiseerde School der Poëzie afgelopen vrijdag (17 februari) om 11.00 uur in het OBA Amsterdam Theater een PoezieRevue met het thema Februaristaking. In een volle zaal met jongeren van het Pieter Nieuwland College in Amsterdam-Oost. In januari werden daar lessen gewijd aan de Februaristaking.

Geïnspireerd door beelden, foto’s, getuigenissen en teksten gingen de jongeren aan de slag met het woord geven aan gedachten en gevoelens die de Februaristaking bij ze oproept. Tijdens de PoeziëRevue presenteerden een aantal jongeren hun eigen geschreven gedicht. Hun voordrachten werden afgewisseld met optredens van speciale gasten als stadsdichter K. Schippers, de dansers van ISH, geluidskunstenaar Bauke Moerman, slagwerker Marnix Stassen en zangeres Joy Wielkens met Vlado Spisiak op gitaar.

Een deskundige jury, bestaande uit Joke Koningh (voorzitter comité Herdenking Februaristaking), Gershwin Bonevacia, dichter, schrijver en spreker en K. Schippers, beoordeelde alle voordrachten. De presentatie was in handen van Tsead Bruinja en Ellen Deckwitz.

Lees hier de winnende gedichten. Bekijk de foto's en filmpjes van deze speciale Revue via onze FacebookTwitter en Instagram

Bij de Dokwerker in Amsterdam wordt op 25 februari 2017 voor de 76e keer de Februaristaking 1941 herdacht. De herdenking begint om half vijf met een korte toespraak en het voorlezen van gedichten. Het defilé langs De Dokwerker start om 17.00 uur, wanneer de klokken van de Zuiderkerk luiden.