juni 2018

uur
poster juni gedicht
Amsterdam Westerpark
Juni Gedicht!
  Ieder jaar staat in juni het Westerpark in Amsterdam één dag het teken van poëzie. Een bijzondere dag met optredens en ontmoetingen met dichters. De bezoeker of toevallige passant kan zich laven aan de gedichten die worden voorgedragen door dichters in het gras. Ga van plek naar plek, van stem naar stem, het hele grasveld over. Of ga, aan de hand van een poëtische plattegrond, op ontdekkingstocht door het Westerpark, terwijl je ondertussen gedichten hoort en leest. Kinderen schrijven binnen de kortste keren, met hulp van een poëziedocent, een eigen gedicht.. Kortom: voor iedereen een persoonlijke ontmoeting met poëzie. Meer informatie volgt!

juli 2018

uur
Kasteeljuweel
Muiderslot, Muiden
Finale Kasteeljuweel
De finale van Kasteeljuweel, het poëzieproject van het Muiderslot en School der Poëzie, in de Ridderzaal van het Muiderslot. Meer informatie volgt.

oktober 2018

uur
Tolhuis
2 * Read My World Revue
Een niet te missen programma op het Read my World Festival. In een vrolijke literaire theatershow presenteren Amsterdamse jongeren hun eigen gedicht. Ze laten zich bij het schrijven van de gedichten inspireren door het thema van het festival (literatuur uit Turkije) en het werk van de festival schrijvers. De tweede Revue begint om 14.00 uur.      
uur
turkijke
Tolhuis
Read My World Festival/What comes from afar
Boeiend programma waarin jonge schrijvende Amsterdammers gesprekken voeren de met schrijvers en kunstenaars die voor dit festival vanuit Turkije naar Amsterdam komen.
uur
revue classic
Amsterdam
2 X PoëzieRevue Classic in Theater de Meervaart
Jongeren van het Calandlyceum brengen hun zelfgeschreven gedichten op de planken. De tweede Revue begint om 14.00 uur.

November 2018

uur
wellant
Amsterdam
PoëzieRevue Classic in het OBA Theater
Jongeren van het Marcanti College spelen met hun eigen gedichten de hoofdrol in een literaire show.
uur
4
Amsterdam
2 x PoëzieRevue in OBA Theater