zz

Winnaars PoëzieRevueXL 2014

De afgelopen drie dagen vormde Theater van ’t Woord van de OBA het decor voor het literaire festival PoëzieRevue XL. In zes afwisselende literaire shows brachten meer dan 200 jongeren uit Amsterdam en omstreken hun poëzie ten tonele.

Alle winnende gedichten staan hier.
Meer foto`s op onze Facebookpagina!
Lees ook het artikel in Het Parool over PoëzieRevue XL

Woensdag 14 mei
Om 11.00 uur begon de eerste voorstelling met jongeren van de Christelijke Scholengemeenschap Buitenveldert. Mustafa Bouras kwam als winnaar uit de bus. Hij schreef het gedicht Stilte. Naomi Buenting kreeg de tweede en Richard Agyekum de derde prijs.

In de middag revue presenteerden jongeren van het Stelle College en het Wellantcollege Linnaeus hun gedichten. De jury, bestaande uit Tjitse Hofman, Edith Andriesse, Ivan Oostvriesland en Rob La Rose kende de eerste prijs toe aan Leidy van het Stelle College. Daniël van het Wellantcollege werd tweede. Geronimo van het Stelle College ging er met de derde prijs vandoor.


Joy Wielkens zong in PoëzieRevue XL de sterren van de hemel met Vlado Spisiak op gitaar

Donderdag 15 mei
Een feestelijke editie! Om 11.00 uur opende presentator André Accord de 500ste PoëzieRevue. Jongeren van de Open Schoolgemeenschap Bijlmer (OSB) en het Orion College speelden met hun eigen gedichten de hoofdrol in deze bijzondere voorstelling. Onze VJ Rudy Arndt maakte ter ere van dit filmpje.


Turn it Loose zette de zaal op zijn kop

Aan het einde van een feestelijke show maakte dichter en juryvoorzitter Ellen Deckwitz de winnaars bekend. Riv (OSB) en Naomi (Orion College) gingen er met de eerste prijzen vandoor. De tweede prijs ging naar Anthony en de derde naar Saaksi Katacia (beiden OSB).


Tromgeroffel... Ellen Deckwitz maakt de winnaars bekend. Rechts gebarentolk Dorothee Limburg.

In de vierde revue brachten jongeren van de OSB hun gedichten op de planken.  Deckwitz reikte de eerste prijs uit aan Liviandra voor haar gedicht Avondgedachten. Britney Samuels en Dalmar Erso namen de tweede en derde prijs in ontvangst. Het optreden van Matthies Florentinus werd bekroond met de voordrachtprijs en een daverend applaus!


De winnaars van de revue met jongeren van de Open Schoolgemeenschap Bijlmer op het podium

Vrijdag 16 mei
In de ochtendrevue streden jongeren van het Hervormd Lyceum West om de prijsbekers. Voormalig stadsdichter van Amsterdam Mustafa Stitou reikte de eerste prijs uit aan Mariam el Aouati. Chanté Puperhart werd tweede, Rabia Tekin derde.