Volgende week VERS in Gent en Antwerpen

Volgende week zijn er VERS PoëzieRevues in Antwerpen en Gent en is er een VERS Debat in het Poëziecentrum (Gent).

VERS in Gent
Met jongeren van het Atheneum Wispelberg, Atheneum Gentbrugge en Sint-Bavohumaniora.

VERS Debat
Op dinsdag 17 maart om 13.00 uur worden jongeren in het Poëziecentrum Gent door presentator Rick de Leeuw uitgedaagd tot een stevig debat over poëzie en presenteren hun essays.

Een gerenommeerde jury, bestaande uit Patrick Peeters, stafmedewerker buitenland bij het Vlaams Fonds voor de Letteren en dichteressen Miriam Van hee en Sylvie Marie, kiest de beste debater en essayist uit. Zij gaan door naar het grote VERS slotdebat op woensdag 27 mei in Amsterdam.

VERS PoëzieRevue
Op woensdag 18 maart om 10.30 uur barst in de Kopergietery (Gent) de VERS PoëzieRevue los met dans, muziek en gedichten van en door jongeren. Tussen hun voordrachten door spinnen en tollen de dansers van breakdance groep Turn it Loose over het podium, zingt zangeres Jessie Thijs de sterren van de hemel met Sam D`hondt op gitaar en draagt VSB Poëzieprijswinnaar Hester Knibbe voor uit eigen werk. André Accord presenteert het programma, met live muziek door pianist Polo de Haas en drummer Marnix Stassen.

De jury, bestaande uit onder meer Hester Knibbe en Carl De Strycker, directeur PoëzieCentrum Gent, selecteert vier winnaars die doorgaan naar de grote VERS finale voor jongeren op 27 mei voor jongeren in de Stadsschouwburg Amsterdam.

VERS in Antwerpen
Met jongeren van het Koninklijk Atheneum Hoboken, Lyceum Deurne, Xaveriuscollege, Sint Norbertusinstituut en het Stedelijk Lyceum Pestalozzi.

Op donderdag 19 maart zijn er twee VERS PoëzieRevues in Studio de Villanella. Aanvang: 11.00 en 14.00 uur.  

Ook te zien en te horen in de VERS PoëzieRevues: zangeres Jessie Thijs en gitarist Sam D’hondt, VSB Poëzieprijswinnaar Hester Knibbe, Turn it Loose, André Accord en Marnix Stassen.

Een deskundige jury selecteert per VERS PoëzieRevue vier winnaars. Zij gaan door naar de grote VERS finale voor jongeren op woensdag 27 mei in de Stadsschouwburg Amsterdam. De jury bestaat uit onder meer Hester Knibbe, Koen van Bockstal, directeur Vlaams Fonds voor de Letteren en Michaël Vandebril, coördinator Antwerpen Boekenstad.

De VERS PoëzieRevues zijn gratis toegankelijk. Wel even reserveren via info@schoolderpoezie.nl of +31-(0)20 3307817.

Lees hier meer over ons poëzieproject VERS 2015