zz

Vier PoëzieRevues in Amsterdam

Donderdag 23 en vrijdag 24 april vormt Theater van ’t Woord in de Openbare Bibliotheek Amsterdam het decor voor vier spetterende PoëzieRevues.

Onder leiding van vakdocenten van School der Poëzie schreven ruim 830 jongeren in de afgelopen weken hun eigen gedicht en maakten er ook beeldend werk bij. Van al die gedichten is een voorselectie gemaakt. In vier afwisselende literaire shows brengen meer dan 120 jongeren hun werk op de planken.

Tussen de voordrachten door zijn er optredens van de dichters Ellen Deckwitz of Ester Naomi Perquin. De breakdance group Turn it Loose zet de zaal op zijn kop en Joy Wielkens zingt de sterren van de hemel met Vlado Spisiak op gitaar. Rapper en beatboxer André Accord presenteert het programma, met live muziek door pianist Polo de Haas en drumster Truus Engels. Deskundige jury`s beoordelen de gedichten en bepalen wie er met de prijzen vandoor gaan.

Agenda
Donderdag 23 april om 11.00 uur
Met jongeren van Orion College en Open Schoolgemeenschap Bijlmer.

Donderdag 23 april 2015 om 14.00 uur
Met jongeren van Open Schoolgemeenschap Bijlmer.

Vrijdag 24 april om 11.00 uur
Met jongeren van het Sweelinck College.

Vrijdag 24 april om 14.00 uur
Met jongeren van het Montessori College Oost.

PoëzieRevue bijwonen?
U bent van harte welkom! De toegang is gratis, reserveren noodzakelijk: info@schoolderpoezie.nl of 020-3307817. U vindt het theater op de zevende etage van de Centrale OBA.